måndag 13 juni 2011

Vårt daglige brød

Den sista kurs jag hade var Vårt daglige brød, den slutade med att vi hade en utställning.


Jag arbetade kring dieter och mängder, att det kanske inte är det viktiga vad vi äter utan hur mycket vi äter. Därför började jag på ett popcornfat. En skål med popcorn ser ut att vara en viss mängd, men vad händer med den mängden om varje popcorn får sin egen skål? Jag bestämde mig för att utgå från en deciliter popmajs, ungefär 740 popmajs. Med det här fatet blir man mer medveten om hur mycket man har ätit då man ser frånvaron av varje popcorn som blivit uppätet. Totalt blev det 745 skålar som jag svetsat ihop till ett fat och sedan sprayat svart.

 
En deciliter, järn, sprayfärg, 78 cm i diameter.



Ett annat fat jag gjorde var till en uppäten kroärtskocka med samma tema som popcornfatet, man ser vad man har ätit, eller kanske vad man inte har ätit eftersom det blir mer rester från en kronärtskocka än vad man kan äta av den. Det blir ett fat som man fyller på vart efter man äter. Skålarna är i åtta olika storlekar eftersom bladen på en kronärtskocka är olika stora.

 
En kronärtskocka, järn, ca 60 cm i diameter.

Jag gjorde också halssmycken, Nödproviant, av två skålar som jag har sytt ihop med en Turskist peppar inuti. För att kunna "använda" nödprovianten måste man förbruka smycket då tråden är det som håller ihop hela smycket.
 
Nödproviant, järn, spraylack, 2 cm.




1 kommentar:

  1. Åh, du har ju en blogg ju! den kommer jag att fortsätta följa! Jag gillar att du för vidare traditionen med turkisk peppar som nödproviant! stor kram till dig min kära! Lisa-Maria

    SvaraRadera